Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Praxe je nejlepší zkušenost

13. 12. 2023

Škola roku 2023

Škola roku 2023

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín byla nominována a také získala cenu od Asociace hotelů a restaurací ČR v kategorii Škola roku. Ocenění je výrazem uznání těm, kteří svým působením v profesním životě i společenskými aktivitami přináší příklad ostatním.


Škola rokupřísná kritéria, která jsou rozdělena na několik oblastí. Patří mezi ně profesionalita výuky, sledování a aplikace aktuálních trendů, profesní angažovanost pedagogů, profesní angažovanost studentů a maximální snaha o propojení teorie s praxí.

Odborná porota je sestavena z řady uznávaných odborníků jak z oblasti školství, tak i gastronomie a marketingu.

Tento rok proběhlo setkání odborné komise s kandidáty přímo v hotelu Central Praha, kde každá škola mohla přesvědčit odbornou porotu, že jsou to právě oni, kteří si tuto cenu zaslouží. Po vlastní prezentaci školy proběhla přímá komunikace se členy poroty, a to ve výše uvedených tématech. Všechny nominované školy vystupovaly před porotou samostatně a výsledky byly zveřejněny na slavnostním galavečeru v hotelu Pupp v Karlových Varech 1. prosince 2023.

Samotný výsledek žádná ze škol do poslední chvíle netušila, a o to větší byla naše radost z úspěchu. Odborná komise rozhodla jednomyslně, a to pro Střední školu gastronomie a obchodu Zlín.

Těší nás cena, kterou jsme dovezli do Zlínského kraje, a dokazuje, jak důležitá je pro nás spolupráce s odbornými partnery. Náš cíl zůstává stejný, a to motivovat co největší počet studentů, kteří budou rozvíjet kulinářské umění,” sdělil ředitel školy Petr Úředníček.