Praxe je nejlepší zkušenost

13. 12. 2023

Škola roku 2023

Škola roku 2023

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín byla nominována a také získala cenu od Asociace hotelů a restaurací ČR v kategorii Škola roku. Ocenění je výrazem uznání těm, kteří svým působením v profesním životě i společenskými aktivitami přináší příklad ostatním.


Škola rokupřísná kritéria, která jsou rozdělena na několik oblastí. Patří mezi ně profesionalita výuky, sledování a aplikace aktuálních trendů, profesní angažovanost pedagogů, profesní angažovanost studentů a maximální snaha o propojení teorie s praxí.

Odborná porota je sestavena z řady uznávaných odborníků jak z oblasti školství, tak i gastronomie a marketingu.

Tento rok proběhlo setkání odborné komise s kandidáty přímo v hotelu Central Praha, kde každá škola mohla přesvědčit odbornou porotu, že jsou to právě oni, kteří si tuto cenu zaslouží. Po vlastní prezentaci školy proběhla přímá komunikace se členy poroty, a to ve výše uvedených tématech. Všechny nominované školy vystupovaly před porotou samostatně a výsledky byly zveřejněny na slavnostním galavečeru v hotelu Pupp v Karlových Varech 1. prosince 2023.

Samotný výsledek žádná ze škol do poslední chvíle netušila, a o to větší byla naše radost z úspěchu. Odborná komise rozhodla jednomyslně, a to pro Střední školu gastronomie a obchodu Zlín.

Těší nás cena, kterou jsme dovezli do Zlínského kraje, a dokazuje, jak důležitá je pro nás spolupráce s odbornými partnery. Náš cíl zůstává stejný, a to motivovat co největší počet studentů, kteří budou rozvíjet kulinářské umění,” sdělil ředitel školy Petr Úředníček.