Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Praxe je nejlepší zkušenost

29. 9. 2020

Informace k distanční (dálkové) výuce pro H, L obory

Informace k distanční (dálkové) výuce pro H, L obory

Vážení rodiče, milí žáci,

 

v souvislosti se současnou epidemiologickou situací v České republice mají školy povinnost připravit své žáky k případné distanční (dálkové) výuce.

 

Chci Vás informovat o způsobech a formách případné distanční výuky na naší škole za obory H, L:

  • při vzdělávání na dálku bude výuka probíhat prostřednictvím internetu
  • ke vzdělávání budeme využívat prostředí Google (Google Disk a Google Classroom a Zoom)
  • žáci jsou seznámeni s aplikacemi pro komunikaci s vyučujícími, obdrželi hesla a ID pro připojení do Zoomu v jednotlivých předmětech a hesla do Classroomu
  • odkaz pro připojení do Google Disku bude umístěn na webových stránkách školy
  • pro spojení s vyučujícím on-line v reálném čase mohou žáci využít komunikační platformu Zoom (v konkrétních předmětech byli seznámeni s postupem pro připojení). Vyučující budou k dispozici pro daný předmět podle rozvrhu hodin.

Výše uvedené aplikace si postupně žáci vyzkoušeli a vyzkouší v průběhu vyučování při prezenční výuce.

 

Škola nabízí žákům bezplatný balíček MS Office 365 (Word, Excel, Power Point) pro instalaci na domácí počítače, který bude využíván při dálkové výuce.

 

Odborný výcvik i v době distančního způsobu vzdělávání bude nadále probíhat na příslušných pracovištích (žáci se budou řídit epidemiologickými opatřeními stanovenými Ministerstvem zdravotnictví pro daná pracoviště). 

V případě, že po dobu distančního způsobu vzdělávání nebude možné realizovat odborný výcvik na příslušných pracovištích, budou žáci komunikovat se svými učiteli OV a plnit zadané úkoly s využitím prostředí Google. 

 

 

Chtěl bych připomenout, že dálkové výuky se podle novely Školského zákona musí účastnit všichni žáci. V případě jejich neúčasti musí být jejich absence omluvena do tří dnů po začátku absence.

Pro omlouvání žáků (svých dětí) můžete využít email třídního učitele, pevnou telefonní linku na třídního učitele, případně sociální sítě.

 

Prosím Vás, abyste i nadále sledovali facebook školy a webové stránky naší školy, www.gaozl.cz, kde do sekce Aktuálně Vám budeme vkládat důležité a nové  informace k organizaci výuky a opatřeních souvisejících s platnými mimořádnými a krizovými opatřeními.

 

 

Děkuji za pochopení.

S přáním hezkého dne.

 

                                                                                                                            Mgr. Petr Úředníček  v. r.

                                                                                                                                      ředitel školy