Praxe je nejlepší zkušenost

Somelier

 

 

Vzdělávací kurz je určen personálu gastronomických zařízení a žákům gastronomických škol, kteří se chtějí zdokonalit ve správné nabídce, prezentaci a servisu vína hostům i milovníkům tohoto nápoje z řad laické veřejnosti a kteří si chtějí v oblasti světa vín rozšířit své znalosti a dovednosti.

 

Obsah kurzu

Somelier

  • náplň práce,
  • komunikace se zákazníkem,
  • nákup a skladování vína,
  • zajištění provozu a servisu.

 

Vinařské oblasti a podoblasti ČR 

  • odrůdy révy vinné,
  • výroba vína.

 

Víno podle vinařského zákona  

  • jakostní třídění vín,
  • dělení vín podle přetlaku oxidu uhličitého, fortifikace a obsahu zbytkového cukru.

 

Snoubení pokrmů a vín

  • principy snoubení,
  • podpora a vyvážení chuti,
  • kombinace pokrmů a vína podle odrůd.

 

Prezentace a servis vín

  • sklenice na víno,
  • postupy servisu,
  • doporučené teploty pro podávání vín.

 

Degustace vína

  • teoretické principy,
  • kritéria a senzorické posuzování vína.

 

Další informace

Mgr. Martina Šuráňová

učitelka

575 570 893

suranova@gaozl.cz