Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Praxe je nejlepší zkušenost

31. 1. 2024

Výjimečný den otevřených dveří pro Střední školu gastronomie a obchodu Zlín

Výjimečný den otevřených dveří pro Střední školu gastronomie a obchodu Zlín

Během školního roku se některé dny stávají výjimečnými a nezapomenutelnými. Jedním z nich byl Den otevřených dveří na Střední škole gastronomie a obchodu Zlín. V předcházejícím roce si veřejnost a žáci užili cestu adventem a škola se proměnila do krásných vánočních časů.


25.leden 2024 patřil mladým budoucím profesionálům se zaměřením na barmanství a také velkému setkání všech sociálních a odborných partnerů.

2. ročník soutěže SLIVCUP za podpory společnosti Rudolf Jelínek, kde mladí barmani bojovali o nejlepší koktejl ze slivovice, přinesl nečekané a jedinečné zážitky.

Do zlínského klání se zapojilo celkem 14 odborných škol z České a Slovenské republiky:

· SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

· SŠGHL Bzenec

· SOŠ obchodu a služieb Trenčín

· SŠGOS Frýdek-Místek

· Hotelová akadémia L.W. Piešťany

· SOŠPRaS Senica, SOŠ obchodu a služieb Topoľčany

· SŠ gastronomie a služeb Přerov

· Integrovaná SŠ Slavkov u Brna

· SOŠ Znojmo,

· SOŠ obchodu a služieb Martin

· SŠ hotelová a služeb Kroměříž

· SŠGO Zlín a SŠPHZ VOŠ Uherské Hradiště

Soutěž hodnotila porota ve složení Lukáš Jílek, Karel Kleineidam, Miroslav Navrátil a Michal Floriš, skutečná barmanská esa, držitelé velkého množství ocenění a hlavně parta, která to umí pořádně roztočit.

Celým dnem provázela herečka, moderátorka a kulinářka Markéta Hrubešová, která si celou akci náramně užila.

A jaké jsou výsledky?

· Cenu Markéty Hrubešové získal Martin Zelienka ze SOŠ obchodu a služieb Martin

· Karla Kleineidama nejvíce oslovila Lea Držíková z Hotelové akadémie L. W. Piešťany

· Střední škola z Uherského Hradiště s Veronikou Šáchovou zaujala Lukáše Jílka

· Cenu Michala Floriše a Miroslava Navrátila získala z domácí zlínské školy Natálie Přikrylová. Její kombinace chilli a slivovice byla velmi zajímavá.

Celkové vítězství si odnesla Monika Tomaničková ze SOŠ obchodu a služieb Trenčín, druhé místo získala Kateřina Mrázková z Integrované střední školy Slavkov u Brna a krásné třetí místo Lucie Rožnovjáková ze SŠ hotelové a služeb Kroměříž.

Cenu za nejlepší tým si odvezla Integrovaná SŠ Slavkov u Brna.

Všem zúčastněným patří velké poděkovaní.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA SLIVCUP 2024

Tento významný den měl své další pokračování v odpoledních hodinách, kdy se na slavnostním setkání partnerů objevila celá řada odborníků, kteří se podílejí na vzdělávání žáků všech věkových kategorií. Rok 2023 byl pro školu výjimečný, protože získala ocenění Škola roku 2023 a tento den byl jedinečnou příležitostí, jak si tuto událost slavnostně připomenout společně se sociálními partnery. Během večera zaznělo poděkování zástupcům vybraných základních škol ze Zlínského kraje a také byli oceněni dva instruktoři, kteří pracují se žáky, Veronika Hillová a Július Löffler. Jsou to dva výjimeční odborníci, kteří perfektně ovládají práci se žáky v reálném provozu. Poděkování za dosažné výsledky patřilo zejména všem zaměstnancům Střední školy gastronomie a obchodu Zlín.

 

  

Na slavnostním večeru předvedli působivou barmanskou show Katka Lataníková, Lukáš Jílek a Karel Kleineidam.

Večer zpříjemnil moderní zpěv v podání Anny Lorencové, a hra na akustickou kytaru, kterou předvedl žák Šimon Nykl. Všem patří velké poděkování.

 

Chystáme video a fotoreport, máte se na co těšit!

 

Mgr. Petr Úředníček

ředitel školy