Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Praxe je nejlepší zkušenost

Kuchař, číšník, servírka 3letý obor s výučním listem

Informace o oboru

  • Kód oboru 65-51-H/01
  • Ukončení studia Výuční list
  • Délka studia 3 roky
  • Forma studia Denní
  • Školné Ne
  • Přijímaných 30

Popis

​Obor směřuje k získání stupně středního vzdělání s výučním listem, toto tříleté studium se zakončuje závěrečnou zkouškou, úspěšní absolventi obdrží vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list. Během studia mají žáci možnost zvýšit si své odborné dovednosti a znalosti absolvováním koktejlového, sommeliérského, carvingového a baristického kurzu.

Podmínky přijetí

​Ve všech kolech budou uchazeči přijímáni bez přijímací zkoušky na základě výsledků předchozího vzdělávání podle kritérií pro přijímací řízení – daného kola.

Učební plány

Profil absolventa

​Absolvent se uplatní při výkonu povolání zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozech. Zná technologii přípravy pokrmů a nápojů, využití technologického zařízení při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce. Po získání praxe v oboru je absolvent připraven na soukromé podnikání.

Úspěchy školy v tomto oboru

​Účast žáků v soutěžích pořádaných Asociací kuchařů a cukrářů ČR. K úspěchům žáků v tomto oboru patří prezentace výrobků studené a teplé kuchyně na rautech pořádaných u příležitosti různých společenských a kulturních událostí.

Spolupráce se sociálními partnery

Každoročně úzce spolupracujeme s cca 30 soukromými subjekty hotelového a restauračního typu. Spolupráce spočívá především v možnostech zajištění odborného výcviku, zároveň pak při uplatnění absolventů školy po ukončení jejich vzdělávání.